Mimarlık ve Eğitiminde Güncel Konular Paneli

2013-2014 akademik yılında eğitime başlayacak Sanat ve Tasarım Fakültesi, Mimarlık Bölümü’nün açılışını kutlamak üzere 17 Mayıs 2013 Cuma 17:00’de 'Mimarlık ve Eğitiminde Güncel Konular' başlıklı panel düzenlendi.

Panel: Mimarlık ve Eğitiminde Güncel Konular

17:00 – 19:00

Sunum:       Prof. David Gloster - RIBA, Director of Education

“Architecture Education and the RIBA President’s Medals Competition”

Tartışma:    Prof. Dr. Gülsün Sağlamer

Prof. Dr. Ferhan Yürekli

Moderatör:   Prof. Dr. Zuhal Ulusoy

Rezan Has Müzesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen 'Royal Institute of British Architects (RIBA) President's Medal Awards 2012' sergisi ise 18 Mayıs-12 Temmuz 2013 tarihleri arasında gezilebilir.

İngiliz Kraliyet Mimarlar Enstitüsü (Royal Institute of British Architects - RIBA) Başkanlık Madalyası, mimarlık eğitimi alan öğrencilere, mimarlık eğitiminde mükemmelliği desteklemek, yeteneklerini ödüllendirmek ve dünya çapında mimarlık tartışmalarını teşvik etmek amacı ile 1836’dan bu yana her yıl verilmekte ve halen mimarlık eğitiminde dünyada öğrencilere verilen en prestijli ödül olarak kabul edilmektedir.