Hong Kong University of Science and Technology İle İşbirliği Anlaşması İmzalandı

Kadir Has Üniversitesi, Asya’nın en saygın üniversitelerinden Hong Kong University of Science and Technology (HKUST) Üniversitesi ile 21 Ocak 2013 tarihinde imzaladığı işbirliği çerçevesinde, akademik görüşmelerini başlattı.

Rektör Prof. Tony F. Chan, Rektör Yrd. Prof. Eden Woon, Dekan Prof. Khaled Ben Letaief, Dekan Yrd. Prof David Stephen Zweig, Girişimcilik Merkezi Müdürü Prof. Ali Beba ve Uluslararası İlişkiler ve Pazarlama Başkanı Ms. Yvonne Lee ve Müdürü Ms. Christy Chan’dan oluşan HKUST heyeti, Rektör Prof. Dr. Mustafa Aydın; KHAS üst düzey akademik ve idari yönetim kadrosuyla birlikte, lisans ve yüksek lisans öğrenci değişimi programları, yaz okulları, ortak konferans ve araştırmalar, akademik kadro değişim programları konularında görüştü.

QS; Dünya üniversiteleri sıralamasında, 2012 yılında açıklanan sonuçlarda, Dünya'da 33. , Asya’da 4. sıralanan HKUST Üniversitesi'nin 13.000’e yakın öğrencisi bulunuyor. 1991 yılında bir devlet üniversitesi olarak açılan HKUST özellikle İşletme okulu ile ünlü olmakla birlikte, Teknik Bilimler Okullarında da popülerliğini korumaktadır. Ziyaretleri sırasında, HKUST Rektörü Prof. Tony F. Chan, ‘’21.yüzyılda Bir Dünya Üniversitesi kurmak’’ konulu bir seminer vermiştir.