Khas Bünyesinde Uluslararası Tuna ve Karadeniz Merkezi Kuruldu

Kadir Has Üniversitesi bünyesinde Avusturya’daki akademik kurumların ortaklığı ile ICDBS-International Academic Center for the Danube and Black Sea / Uluslararası Tuna ve Karadeniz Merkezi’nin kurulması için anlaşma imzalandı.

Uluslararası Tuna ve Karadeniz Merkezi, Kadir Has Üniversitesi’nde düzenlenen imza töreni ile çalışmalarına başladı. Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın, Tuna Bölgesi ve Merkez Avrupa Enstitüsü’nden, Avusturya eski Başbakan Yardımcısı  Dr. Erhard Busek ve Viyana Go-Governance Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Melanie Sully’nin imza attıkları törene, Avusturya Cumhuriyeti Parlamento Üyesi Katharina Cortolezis-Schlager, Türkiye’nin Avusturya Büyükelçisi Ayşe Sezgin ile Avusturya Cumhuriyeti’nin Türkiye Büyükelçisi Dr. Klaus Wölfer de katıldı.

Kadir Has Üniversitesi tarafından hayata geçirilen Uluslararası Tuna ve Karadeniz Merkezi projesi, ilk aşamada Avusturya ve Türkiye’deki üniversiteler arası temasların odak noktası olacak, daha sonra ise Tuna ve Karadeniz Bölgesi ülkeleri arasındaki akademik işbirliğinin merkezi haline gelecek.

Tören çerçevesinde ayrıca Viyana Go-Governance Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Melanie Sully’nin “Yönetişim ve Diyalog: Karadeniz Kitabı” çalışmasının da lansmanı gerçekleştirildi.