5. Sivil Toplum Günleri: STK’lar ve Markalaşma

Kadir Has Üniversitesi ve Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği işbirliğinde kurulan Kurumsal Sosyal Sorumluluk Akademisi tarafından her yıl düzenlenen, Sivil Toplum Kuruluşları Günleri’nin 5.si bu yıl 16 Mayıs 2013 tarihinde “STK’lar ve Markalaşma” teması ile Kadir Has Üniversitesi’nde düzenlenecektir.

Günümüz Sivil Toplum Kuruluşlarının (STK) sürdürülebilirliği, faaliyet gösterdikleri alanda, (konu ve coğrafi alan) yaptığı çalışmalar ile toplumsal dönüşümü olumlu yönde değiştirmeyi başarmasıyla yakından ilgilidir. STK’lar olumlu yönde toplumsal dönüşümü yapabilmesi için öncelikle topluma ve paydaşlarına ulaşması gerekmektedir.

Topluma ulaşmada birincil olarak değerlerini, amaçlarını, faaliyetlerini ve toplumsal dönüşümü yaparken izleyecekleri yöntemi topluma, halka anlatabilmelidir. İkincil olarak ise paydaşlarını iyi tahlil etmeli, paydaşlarının katılımını sağlamalı ve paydaşların STK’nın değerlerine sahip çıkmasını sağlamak gerekir.

Toplum ve paydaşların ilgisini çekebilmek için ise iyi bir iyi bir iletişim strateji ile STK’nın bir marka haline getirilmesi şarttır. Faaliyat alanı dahilinde olan konularda, sorunlar için ürettiği yorumlar ve geliştirdiği değerler ve bulduğu çözümlerin farklılığı, bir STK’yı etkin kular, bu etkinlikte STK’nın markasının şekillenmesini ve gelişmesidir. Markalaşma STK’ların en stratejik konularından biri olmalıdır. Bu nedenle markalaşmayı yanlızca isim, sembol, tasarım ya da bunları kombinasyonunun geliştirilmesi ile sınırlı olarak ele almak, STK’lar için son derece riskli bir girişim anlamına gelir. STK’larda markalaşma toplumsal konuları net olarak analiz ederek, anlayarak ve konulara göre gündem yaratarak, çözümler üreterek sağlanabilir.

Markalaşan sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarında etkin olması, fon veren kuruluşlar nazarında olumlu değerlendirilmeleri STK’nın sürdürülebilirliğin sağlayacağı düşüncesi ile 5. STK Günleri’nin teması “STK’lar ve Markalaşma” olarak belirlendi.

5. STK Günleri’nde, Sivil Toplum Kuruluşları kendi stantlarını açarak faaliyet alanlarında katılımcılara tanıtım yapabilecekler. Türkiye’de farklılık yaratan sosyal sorumluluk projelerini teşvik etmek ve başarılı sosyal girişimlerin rol model olmasını sağlamak amacı ile STK Günleri’nde Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği tarafından üç sivil toplum kuruluşuna “Sorumluluk” ödül verilecektir.

STK, iş dünyası temsilcilerinin, basın mensupları, akademisyen, öğrenci ve anynı tarihlerde kadir has üniversitesinde Harvard Üniversitesi tarafından düzenlenen “STK’larda Stratejik Yönetim” kurusuna katılan uluslar arası öğrencilerinin de bulunacağı 5. STK Günleri’nde, STK’ların birbirlerini daha yakından tanıma imkânı bulmalarının yanısıra paydaşları ile yeni işbirlikleri oluşturma fırsatını yakalayacaklardır.

3. STK Günleri Etkinliği

Yer: Kadir Has Üniversitesi – Cibali Kampüsü / İstanbul

Tarih: 16 Mayıs 2013

Katılımcı Sayısı ve Profili: Türkiye’den 30 vaka, Kadir Has Üniversitesi ve ilgili üniversite öğrencilerinin yanı sıra

sivil toplum, iş dünyası ve hükümet temsilcilerinin oluşturduğu 500 kişilik özel davetli.

Son Başvuru: 26 Nisan 2013 – (Stant kurmak isteyen STK başvuruları için)

PROGRAM:

09:30 – 10:00 Kayıt

10:00 – 11:00 Açılış Konuşmaları

Serdar Dinler

Genel Başkan, Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği

Prof. Dr. Mustafa Aydın

Rektör, Kadir Has Üniversitesi

Başak Ersen

TÜSEV, Genel Sekreteri

Nathalie Laidler–Kylander

Harvard Üniversitesi, Kennedy Okulu