ISTR 9. Uluslararası Konferansı, Kadir Has Üniversitesi’nde gerçekleştirildi

70 ülkeden 500 kişinin katıldığı Üçüncü Sektör Araştırmaları Birliği (ISTR) 9. Uluslararası Konferansı’nın açılışı Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Yardımcısı ve Nüfus Fonu Direktörü Thoraya Ahmed Obaid tarafından, Kadir Has Üniversitesi’nde yapıldı.

Sivil toplum alanında araştırma yapan akademisyen, enstitü, üniversite ve sivil toplum kuruluşlarını bir araya getiren Üçüncü Sektör Araştırmaları Birliği’nin 9. Uluslararası Konferansı (ISTR-International Society for Third Sector Research)  7 - 10 Temmuz 2010 tarihleri arasında Kadir Has Üniversitesi ve Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı (TÜSEV) ev sahipliğinde gerçekleşti.

2010 yılında İstanbul’da düzenlenmesi, Türkiye’nin sivil toplum kuruluşlarının tanınması ve uluslararası ilişkilerinin gelişmesi adına büyük önem taşıyan konferansın teması “Krizle Yüzleşmek: Üçüncü Sektör ve Sivil Toplumun Karşılaştığı Güçlükler ve Fırsatlar” olarak belirlendi.

İki yılda bir dünyanın farklı şehirlerinde düzenlenen ve sivil toplum alanında yapılan en önemli etkinliklerden biri olma özelliğine sahip ISTR Uluslararası Konferansı’nın İstanbul’da yapılan bu yıl ki programında katılımcılar 150 kadar panel, atölye çalışması ve sunum izleme fırsatı yakaladı.

Devlet-sivil toplum ilişkileri, yönetişim-hesapverebilirlik, sosyal ekonomi, sosyal girişimcilik ve sosyal girişimler, kalkınma yardımları ve Güney-Kuzey diyalogu, filantropi, gönüllülük, kurumsal sosyal sorumluluk, sosyal sermaye ve yoksulluk gibi konuların yer aldığı konferansta, ülkemizde sivil toplumun katılımcılara en iyi şekilde anlatılması için Türkiye’de sivil topluma ilişkin oturum ve çalıştaylara da yer verildi.

ABD merkezli bir kuruluş olan ve ABD’nin en prestijli üniversite ve enstitülerinden Harvard, Princeton, Stanford, Washington, Indiana ve New York Üniversitelerini, Avrupa’nın en önde gelen eğitim kurumlarından London School of Economics, Oxford Üniversitesi, Heidelberg Üniversitesi, Trinity College, Bolonya Üniversitesi gibi çok sayıda saygın kurumu bünyesinde bulunduran ISTR, sivil toplum kuruluşları ile bu konuda akademik çalışmalar yürüten kuruluşları bir araya getirmekte, sivil toplumun geliştirilmesi adına önemli rol oynuyor.