Trinity College Dublin ile Akademik İşbirliği Anlaşması İmzaladık

Kadir Has Üniversitesi, İrlanda’nın Dublin şehrinde yerleşik Trinity College Dublin ile akademik işbirliği anlaşması imzaladı. 1592 yılında, Dublin’de kurulan Trinity College, QS World University 2012 sıralamasında en iyi 100 Dünya üniversitesi arasında 67. İrlanda ülkesinde ise 1. sırada yer aldı. Bünyesinde 16.747 öğrenciyi barındırıyor.

Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın ve Trinity College Rektör Yrd. Prof. Dr. Jane Ohlmeyer arasında 11 Nisan 2013 tarihinde imzalanan anlaşma kapsamında ortak konferans ve araştırmalar düzenlenecek. Anlaşma çerçevesinde Kadir Has Üniversitesi öğretim üyeleri ise değişim programından yararlanabilecek ve akademik bilgi ve yayın paylaşımında bulunacaklar.

Geliştirilmesi görüşülen programlar arasında Erasmus değişim anlaşması, öğrenci değişim programları ve 4+1 ortak derece programları yer alıyor.