Khas, ABD’deki Rollins College İle İşbirliği Anlaşması İmzaladı

Kadir Has Üniversitesi, ABD’nin Florida eyaletinde yerleşik Rollins College ile akademik işbirliği anlaşması imzaladı. 1885 yılında, Florida eyaletinin, Winter Park banliyö şehrinde özel bir yüksek eğitim kurumu olarak kurulan Rollins College, bünyesinde 3500’e yakın öğrenci barındırıyor.

Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın ve Rollins College Rektör Yrd. Prof. Dr. Carol M. Bresnahan arasında 1 Nisan 2013 tarihinde imzalanan anlaşma kapsamında, Kadir Has Üniversitesi öğrencileri; lisans ve yüksek lisans öğrenci değişimi programından yararlanıp, ortak konferans ve araştırmalara katılacaklar. Anlaşma çerçevesinde Kadir Has Üniversitesi öğretim üyeleri ise değişim programından yararlanabilecek ve akademik bilgi ve yayın paylaşımında bulunacaklar.

Rollins College ile geliştirilmesi planlanan akademik programlar arasında 3.5+1.5 ve 4+2 gibi ortak dereceler yer alıyor.