Cuma Seminerleri’ne Prof. Jose Roberto Boisson de Marca Konuk Oldu

Khas Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nin 5 Nisan’da düzenlediği Cuma Seminerleri’ne IEEE’nin yeni seçilen başkanı Prof. Jose Roberto Boisson de Marca konuk oldu.

Prof. de Marca 5 Nisan’daki konuşmasında, IEEE’nin ve IEEE’nin ülkemizde ve bölgedeki faaliyetleri hakkında bilgi verdikten sonra yeniliklerden, teknolojilerin gelişim yönlerinden ve önündeki zorluklardan, fırsatlardan söz etti.

Prof. de Marca, 1884’te kurulmuş olan IEEE’nin ilk Kuzey Amerika dışından seçilmiş başkanıdır. Ülkemiz 10 IEEE bölgesinden 8. Bölge ülkeler grubuna dahildir.

IEEE hakkında:

Institute for Electrical and Electronics Engineers (IEEE), dünyanın en büyük meslek odası olup 160 ülkede 400 binden çok üyeye sahiptir.

Temel bilimden uygulamaya kadar tüm ilgili alanlarda araştırma-geliştirmeyi, eğitimi, standartları ve diğer çalışmaları destekleyen yayınlar ve etkinlikler IEEE logosunu taşır.