Khas Reklamcılık Öğrencilerine Yaratıcılıkta “Kırmızı” Birincilik

‘Kırmızı Basında En İyiler Reklam Ödülleri’ bu sene 10. yılını kutladı. Küçükçiftlik Park’ta 28 Şubat’ta düzenlenen törende sahiplerini bulan ‘Kırmızı Basında En İyiler Reklam Ödülleri’nin ‘Genç Kırmızı’ kategorisinde Kadir Has Üniversitesi Reklamcılık Bölümü öğrencilerinden Semih Türkmen ve Eray Cankır 147 proje arasından sıyrılarak birinciliği göğüsledi. Eray Cankır ayrıca Canlı Kırmızı kategorisinde de ikincilik ödülünü almaya hak kazandı.

Türkiye'deki üniversitelerin İletişim Fakülteleri’ndeki Reklamcılık Bölümleri ile Güzel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Fakülteleri’nde öğrenim gören 3. ve 4. sınıf öğrencilerin katılabildiği Genç Kırmızı kategorisinin bu yılki teması “1 Kap Su Ver” olarak belirlendi. Sokak Hayvanları’nın yemek verilmesinin yanında su verilmediğinin altını çizmek ve sokak hayvanlarına duyarlılığı arttırmak amacıyla belirlenen konseptteki yarışmada, Türkiye genelinden 147 eser arasından Khas öğrencilerinden Semih Türkmen ve Eray Cankır “Sucu-Ciğerci” adlı eserleri ile birincilik ödülünü kazandılar. Eray Cankır, Genç Kırmızı kategorisinde aldığı birinciliğe ek olarak ‘Canlı Kırmızı’ kategorisinde ikincilik ödülünü de kazanarak geceye damgasını vurdu.