Eski Dönem Erasmus Öğrencilerinden Greta Popovici’ye Yüksek Başarı Ödülü

2011-2012 akademik yılında Kadir Has Üniversitesi Ekonomi Bölümü Yüksek Lisans programında ders alan Greta Popovici, Yurtdışındaki Romanyalı Öğrenciler Ligi (LSRS) tarafından yurtdışı eğitimlerindeki akademik başarılarından dolayı seçilen 10 öğrenci arasında birinci oldu.

Greta Popovici, Ekonomi Bölümü Yüksek Lisans programında ders aldığı dönem süresinde Kadir Has Üniversitesi'ndeki, Orta Doğu ve Afrika Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde yürütülen “İstanbul’daki Afrikalı Göçmenler” araştırma projesinde rol aldı. Bu süre boyunca Orta Doğu ve Afrika Araştırma ve Uygulama Merkezi Koordinatörü, Doç. Dr. Sedat Aybar’ın asistanı olarak çalıştı.

8 Ocak 2013 tarihinde Romanya Parlamentosu’nun dördüncüsüne ev sahipliği yaptığı Yurtdışındaki Romanyalı Öğrenciler Ligi Balo’sunda öğrenciler sekiz farklı kategoride ödüllendirildi. Greta Popovici, 2011-2012 akademik yılında Romanya’da Erasmus programına katılan 4000 öğrenci içerisinde, ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan en faal olarak seçilen on öğrenciden biri oldu.

Jüriyi kararında en çok etkileyen Greta Popovici’nin İstanbul’da geçirdiği zaman boyunca yaşadığı akademik ve diğer tecrübelerini kaleme aldığı “Dare to be the first” (İlk olmaya cesaret etmek) başlıklı yazısı oldu.