Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlilerinden Aslı Topukçu’ya İnsan Hakları Alanında Makale Ödülü

Hukuk Fakültesi Anayasa Hukuku Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi Aslı Topukçu, Raoul Wallenberg İnsan Hakları ve İnsancıl Hukuk Enstitüsü’nün (RWI) düzenlediği 2012 yılı, “Türkiye’de İnsan Hakları” konulu makale yarışmasında, “Ulusalüstü İnsan Hakları Hukukunda Sanatsal İfade Özgürlüğü” başlıklı makalesi ile doktora dalında birincilik ödülüne layık görüldü.

RWI, 1984’te Lund Üniversitesi (İsveç) bünyesinde kurulmuştur. İnsan hakları hukuku ve insancıl hukuk alanında araştırmaları ve akademik eğitimi destekleyen RWI’nin temel amacı uluslararası planda insan haklarına saygıyı teşvik etmek ve yaygınlaştırmaktır. Türkiye’de İnsan Hakları konulu makale yarışması, RWI’nin Türkiye’de İnsan Haklarını Geliştirme Programı kapsamında düzenlenmektedir. Yarışmanın amacı Türkiye’de insan hakları alanındaki araştırmaların ve yayınların artırılmasıdır.