Sanat ve Tasarım Fakültesi’nden ‘Global Futures-Globalisation of Art and Design’ Semineri

Sanat ve Tasarım Fakültesi, University of Southhampton/Winchester School of Arts Grafik Bölüm Başkanı ödüllü sanatçı, tasarımcı ve akademisyen Robert Ed D’Souza’nın katıldığı bir seminer düzenledi. Seminer, 21 Şubat 2013 Perşembe günü saat 15:30’da Cibali Salonu’nda yapıldı.

D’Souza konuşmasında tarih, kültürel değişim ve sosyal politikalar çerçevesinde üretilen sanat/tasarım çalışmaları ile küreselleşme etkileri altındaki çağdaş sanat üretimi arasındaki kesişimleri son dönemlerdeki uluslararası projeler aracılığıyla inceledi

2006 yılında University of Southhampton / Winchester School of Arts’da Grafik Sanatlar Bölümü’nü kuran Ed D’Souza’nın ilgi alanları; görsel sanatların kültürlerarası etkileşimleri, kültür çalışmaları ve sosyal bilimler üzerine odaklanmakta olup, uygulamaları ise, ekonomik, politik ve sosyal değişimleri belgeleyip Hint kimliği mitlerini sorgulamaktadır. Ahmedabad’daki Mudra İletişim Enstitüsü’nde de misafir öğretim üyesi olarak atanan sanatçı, çeşitli çok-ortaklı araştırma projeleri yürütmektedir.

Çalışmaları Graphics International, Design Week, Eye, Grafik, ve The Guardian gibi yayınlarda yer alıyor ve değerlendiriliyor. "Forms of exchange; I’M OK – YOU’RE OK" adlı araştırma projesi kendisinin halen üzerinde çalıştığı projelerden en önemlilerindendir. Yayınlamış eserleri arasında; Ouside India, I’M OK – YOU’RE OK, Barcelona Masala, Rsist India ve Living Pictures, sayılabilir.