İstanbul’dan 5. Dönem Uğur Mumcular Yetişiyor

Uğur Mumcu  Araştırmacı Gazetecilik Vakfı’nın (um:ag) 16 yıldır Ankara’da düzenlediği um:ag Akademi İstanbul, 18 Şubat’ta başlıyor. Kadir Has Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi (YBEM) ile ortaklaşa yürüttüğü um:ag Akademi ile Vakıf, 5. dönemdir İstanbul’da eğitim vermiş olacak.

Kadir Has Üniversitesi Reklamcılık Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Asker Kartarı’nın koordinatörlüğünde gerçekleşen um:ag Akademi’deki Gazetecilik, Sinema ve Düşünce ve Felsefe adlı 4 okul Cibali Kampüsü’nde eğitim veriyor.

Gazetecilik Okulu’nda Gazetecilik ve İnternet Gazeteciliği; Sinema Okulu’nda Sinema ve Kısa Film Atölyesi; Düşünce Okulu’nda Felsefe; Yazma Okulu’nda ise Yazma ve Şiir seminerleri veriliyor.

Yazmak, düşünmek ve tartışmak isteyen her yaştan kişiye verimli bir platform olan seminerlerin sonunda, katılımcılara düzenlenen bir törenle -um:ag Vakfı Başkanı Güldal Mumcu’nun elinden- sertifikaları veriliyor.

Gazetecilik mesleğine ve medya sektörüne yetişmiş insan kaynağı da sağlayan um:ag akademinin eğitmenleri arasında Uğur Dündar, Ali Sirmen, Altan Öymen, Umur Talu, Doğan Akın gibi tanınmış gazeteciler yer alıyor.

Yazma Okulu

Haydar Ergülen koordinatörlüğünde Nalan Barbarosoğlu, Haydar Ergülen, Necmiye Alpay, Ayşe Sarısayın eğitmenliğinde yapılıyor.

Şiir Semineri

Haydar Ergülen ile Baki T. Ayhan eğitmenliğinde açılıyor.

Gazetecilik Okulu

Figen Atalay koordinatörlüğünde Orhan Erinç, Özgür Çakmakçı, Umur Talu, Altan Öymen, Ayşenur Arslan, Belma Akçura, Olcay Büyüktaş Akça, Asker Kartarı, Ayten Görgün Smith, Figen Atalay, Özlem Altunok, Leyla Tavşanoğlu, Uğur Dündar, Özgür Ulusoy, Ali Sirmen ve İsmail Saymaz gazetecilik dersleri veriyorlar. Seminer’de; Haber Araştırma ve Haber Yazma, Araştırma Yöntemleri, Röportaj ve Yazı Dizisi Teknikleri, Uğur Mumcu’nun Gazeteciliği gibi temel konular ele alınıyor.

İnternet Gazeteciliği

um:ag Akademi’de Gazetecilik Okulu altında açılan internet gazeteciliği İsmail Hakkı Polat, Ahmet Yeşiltepe, Fazilet Onat, Nurcan Akad,  Bülent Mumay, Aslı Tunç, Haluk Kalafat, Can Tüzüner, Devrim Çiçek, Yasemin İnceoğlu, Nihan Güneli, Serhat Koç, Hakan Aygün, Doğan Akın, Neslihan Akdaş, Nihan Bora ve Erkan Saka eğitmenliğinde Türkiye’deki internet gazeteciliği, dünyadaki eğilimler ve gazeteciliğin sosyal medyadaki yeni boyutları ele alınıyor.

Sinema Okulu

Teori ve  uygulama olmak üzere iki bölüm halinde gerçekleştiriliyor. Akademisyenler tarafından düzenlenecek olan teori bölümünde dönemler, sinema akımları, film çözümlemeleri gibi konular üzerinde duruluyor. Uygulama bölümü ise Yönetmen Atölyesi, Senaryo, Teknik (kamera kullanımı, video-art vb.) gibi konu başlıkları altında işleniyor. Melis Behlil’in koordinatörlüğünü üstlendiği program Tevfik Başer, Murat Akser, Tunç Şahin, Esin Paça Cengiz ve Özgür Taparlı’dan oluşan eğitim kadrosu ile yürütülüyor.