New York Institute of Technology İle İkili İşbirliği Anlaşması İmzalandı

2012 yılı Yaz döneminde başlayan ve devam eden karşılıklı görüşmeler neticesinde ABD’nin seçkin yükseköğretim kurumlarından olan New York Institute of Technology (NYIT) ile KHAS arasında 18 Ocak 2013 tarihinde İkili İşbirliği Anlaşması imzalanmıştır.

New York Institute of Technology Rektörü Prof. Dr. Rahmat Shoureshi ve Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın tarafından imzalanan bu anlaşma kapsamında iki kurum arasında öğretim üyesi ve öğrenci değişiminin yanı sıra ortak lisans ve yüksek lisans programları için çift diploma programlarının geliştirilmesi hedeflenmektedir. Diğer ortak çalışma alanları, sempozyumlar, konferanslar, toplantılar ve ortak bilimsel çalışmaları olarak belirlenmiştir.

1955 yılında kurulmuş olan NYIT’nin, 14.000 öğrencisi bulunmaktadır. Bugüne kadar 89.000 mezun veren NYIT, ABD’nin önde gelen eğitim kurumlarından olmakla kalmayıp, “küresel üniversite” kavramının dünya çapında öncüsüdür. ABD haricinde; Ürdün, Bahreyn Krallığı, Çin Halk Cumhuriyeti, Brezilya, Taiwan ve Kanada’da 6 kampüsü bulunmaktadır. Ayrıca, pek çok ülkede ortak diploma programları yürütmektedir.