Khas Hukuk Fakültesi, St. Petersburg Law Academy ile İşbirliği Anlaşması İmzaladı

2012 yılı ilk aylarında  başlayan ve devam eden karşılıklı görüşmeler neticesinde Rusya Federasyonu’nun seçkin yükseköğretim kurumlarından olan St. Petersburg Law Academy ile Üniversitemizin Hukuk Fakültesi arasında 18 Aralık 2012 tarihinde İkili İşbirliği Anlaşması imzalanmıştır.

St. Petersburg Law Academy Rektör Yardımcısı Olga Zybina ve Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın tarafından imzalanan bu Anlaşma kapsamında iki kurum arasında öğretim üyesi ve öğrenci değişiminin yanı sıra sempozyumlar, konferanslar ve toplantılar yolu ile ortak bilimsel çalışmaların yapılması hususunda mutabakata varılmıştır. İşbirliği çerçevesinde ileride ayrıca hukuk alanında ortak sertifika ve yüksek lisans programları düzenlenmesi de hedeflenmektedir.

Yaklaşık 8000 öğrencisi ve seçkin öğretim kadrosu ile Rusya’nın tarihi bakımdan en gözde şehrinde yer alan St. Petersburg Law Academy, aynı zamanda ülkenin  hukuk alanında önde gelen kurumlarından biri olup  çok sayıda avukat, hâkim, savcı yetiştirmektedir.