Dijitalleşen Medyada Telif Hakları Tartışıldı

Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya Kulübü ve Medya Derneği’nin işbirliği ile düzenlediği ‘Dijitalleşen Dünyada Fikri Mülkiyet ve Telif: Hak mı Haksızlık mı?” konulu panel, 20 Aralık perşembe günü 12:30-14:00’de Kadir Has Üniversitesi Merkez Kampüsü Cibali Salonu’nda yapıldı.

Medya Derneği Genel Sekreteri Deniz Ergürel’in moderatörlüğündeki panele Telif Hakları Genel Müdür Yardımcısı Özgür Semiz, Turkuvaz Medya Grubu Hukuk İşleri Grup Başkanı Fatih Savaş, Avukat ve Bilişim Hukuku Uzmanı M. Gökhan Ahi ve Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya Bölümü öğretim görevlisi İsmail Hakkı Polat konuşmacı olarak katıldı.

Panel’de internetle gelişen paylaşım kültürünün medya sektörünü nasıl etkilediği, mevcut iş modellerinde ne gibi sorunlar yarattığı ve bu sorunların nasıl üstesinden gelineceği gibi konular tarşıtıldı. Ulusal gazetelerin geçtiğimiz 1 Ekim’de yayınladığı ‘Korsan Gazeteciliğe Son’ bildirisinin de tartışıldığı panele katılıma açık düzenlendi.

Panel, internet üzerinden canlı yayınlandı; iOS ve Android işletim sistemine sahip cihazlardan da seyredilebildi.