Cibali Postası ile Nitelikli Habercilik Sürüyor

Cibali’nin üniversite; üniversitenin öğrenci ve yerel gazetesi olan Cibali Postası’nın 5. sayısı çıktı. Kadir Has Üniversitesi öğrencilerinin 3 aylık periodlarla yayınladıkları Cibali Postası’nın manşeti, Anadolu ağıtlarına konu olan Kolcular’ın, üniversitenin Cibali Kampüsü  binasıyla kesişen tarihi öyküsü oldu.

Gazete’nin bu sayısında ayrıca sanatçı Muazzez Ersoy’la Cibali Tütün Fabrikası’nda geçen çocukluğu üzerine sıcak bir röportaj bulunuyor. Cibali Postası’nın bir diğer haberinde ise,  Haliç’te gündelik hayatı Cibalili Çocukların fotoğraflarından ve Hasan Bülent Kahraman, Mithat Bereket, Alper Görmüş ve Pınar Öğünç gibi tanınmış gazeteciler ile Okan Bayülgen gibi fotoğraf sanatçılarının kaleme aldıkları öykülerinden oluşan ‘Bir Mahalle Hatırası’ adlı sergiye geniş yer verildi.

Öğrencilerin, deneyimli gazetecilerin danışmanlığıyla, iki yıldır yayınladıkları Cibali Postası akademi dünyasını, başta Haliçli komşuları olmak üzere tüm İstanbullularla buluşturmayı sürdürüyor. Önceki sayılarında öğrencisizlikten kapanma sınırına gelen Fener Rum Lisesi’ni, Avrupa’da yaşayan memleket sevdalısı bir göçmenin, eski İstanbul fotoğraflarından oluşan eşsiz arşivini, Orhan Gencebay ve Selahattin Alpay’ın görüşleriyle Korsan Müzik -Unkapanı dosyası ve Haliç’den insan portreleri haberleştirilmişti. Gazete’nin bazı haberleri ulusal medyaya da referans oldu.

Cibali Postası’nın her sayısında sabit olarak semt esnafının ilanları (ücretsiz olarak), Khas Bilgi Merkezi arşivinde yer alan sinema filmlerinden seçkiler ve üniversitelilerin fotoğraflarının yayınlandığı fotoğraf köşesi yer alıyor. Gazetede, Khas Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Akademisi (UM-AG)  öğrencilerinin haberlerine yer veriliyor.

Cibali Postası’nda yetiştirilmek üzere muhabir ve foto muhabiri olarak görev almak isteyenler gazete@khas.edu.tr adresine başvurabilirler.

Dijital Versiyon