Bir Mahalle Hatırası

Khas Komşuluk Hakkı Projesi kapsamında belgesel fotoğraf dersleri alan ve fotoğraf makinesi hediye edilen Cibalili çocuklar, Haliç’te gündelik hayatı belgeledi. Bu fotoğrafları  ise tanınmış gazeteci ve fotoğraf sanatçıları yorumladı. Khas, Kurucu Mütevelli Başkanı merhum Kadir Has’ın yaşam felsefesinden ilham alarak sürdürdüğü ve akademi-toplum ilişkisini güçlendirmeyi hedeflediği Komşuluk Hakkı Projesi’nin bir parçası olarak Cibalili ilköğretim öğrencileri için Belgesel Fotoğraf Atölyesi, gerçekleştirildi. Atölye, mahalle olgusunu mekânın en dinamik öğeleri konumundaki çocukların gözünden izleyicilere aktarıyor.

'Bir Mahalle Hatırası' adıyla gezici bir sergi haline getirilen yorum ve fotoğraflar, Khas Cibali Kampüsü’nün ardından Dostlar Kırathanesi, Cibali İlköğretim Okulu’nda sergilendi.

Proje künyesi

Proje Kaynak: Khas Komşuluk Hakkı Projesi

Atölye Koordinatörü ve Eğitmeni: Ulaş Tosun

Fotoğrafçılar: Abdülkerim Keske, Kübra Top, Mehmet Demir, Merve Harmancı, Mustafa Toprak, Öznur Başar,  Panayot Kapariza,  Rabia Oğuzhan, StavroYılmazoğlu, Umut Başar.

Fotoğraf altları: Alper Görmüş, Ayten Görgün Smith, Bedia Ceylan Güzelce, Cüneyt Özdemir, Elif Key, Hasan Bülent Kahraman, Mithat Bereket, Okan Bayülgen, Pakrat Estukyan, Pınar Öğünç

Grafik Tasarım: Lora Baytar

Sergiye Ulaşmak İçin: