Araştırma Konuşmaları/Research Talks Başladı

Sosyal Bilimler Enstitüsü olarak tüm Yüksek Lisans öğrencilerine; araştırmalarını geliştirmek, araştırmanın temel unsurları sunmak adına gerçekleştirilen SBE 501 Araştırma Yöntemleri dersi; bu dönem itibariyle sadece araştırma örneklerini değil, araştırmacılar ve akademisyenleri öğrencilerle bir araya getirmeye başladı.

Beş haftalık bir programdan oluşması planlanan “Araştırma Konuşmaları” serisinin ilk konuşmacısı olan AB 7. Çerçeve Programı tarafından desteklenen Yrd. Doç. Dr. Özgür Orhangazi "Sermaye Hareketleri ve Ekonomik Kalkınma: Teorik ve Ampirik Bir inceleme" başlıklı konuşasıyla çalışmasının detaylarını öğrencilere aktardı.  Öğrencilerin ve akademisyenlerin yoğun ilgi gösterdiği Araştırma Konuşmaları serisinin ikinci konuğu Doç. Dr. Lerna Yanık ise TÜBİTAK destekli projesi olan "Türkiye’yi Konumlandırmak: Türk Dış Politikasında Konum, Kimlik ve Uluslararası İşlev Bağlarını Çözümlemek" başlıklı araştırmasının verilerini dinleyicilerle paylaştı.

Üçüncüsü 5 Aralık Çarşamba günü  Doç. Dr. Şule Toktaş’ın “Ulusal Güvenlik Kültürünün Oluşumunda Araştırma Merkezlerinin Rolü ve Etkisi: Türkiye Örneğinde Araştırma Merkezleri ve Uluslararası İlişkiler Uzmanları Üzerine Bir Çalışma” başlıklı çalışmasını paylaşacağı Araştırma Konuşmaları’nın bir sonraki konuğu ise Sosyal Bilimler Enstitü Müdürü Doç. Dr. Levent Soysal olacak. Araştırma konuşmalarının son haftaki konuğu ise Dr. Sezgin Tüzün; profesyonel sektörde araştırma projelerinin kullanımı konusundaki deneyimlerini paylaşmak üzere öğrenciler, araştırmacılar ve akademisyenlerle bir araya gelecek.

Gelecek dönemlerde de bir seri olarak devam etmesi planlan Araştırma Konuşmaları; her Çarşamba akşam saat 18.30’da B Blok Fener salonunda gerçekleştiriliyor.  Araştırma Konuşmaları üniversite içi ve SBE izniyle üniversite dışından katılımlara açıktır.

Detaylı Bilgi için: tugce.kaymaz@khas.edu.tr

Yrd.Doç.Dr. Orçun Kepez  & Yrd.Doç.Dr. Çağla Diner