Panorama Khas’ın 8. Sayısı Yayınlandı

Yayın hayatında üçüncü yılına giren Kadir Has Üniversitesi’nin bilim-sanat-kültür dergisi Panorama Khas’ın 8. sayısı yayınlandı.

Dergide Khas mezunlarından Esra Diri’nin Uluslararası İlişkiler alanında temel okuma listesini oluşturan 40 makalenin Türkçe telif haklarını satın alıp Türkçe’ye çevirme öyküsü dikkat çekici yazılardan biri.

Üniversite’nin öğretim üyelerinin yanı sıra mezunları ve lisans üstü öğrencilerine de açık bir platform olan Panorama Khas’ın bu sayısında martı Leda ve Arte’yi okumanız tavsiye edilir.

Geçtiğimiz Temmuz ayında Heybeliada’da bir tepe adı verilen (Orhan Tepe) Khas Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Orhan Şener; Leda ve Arte adlı martılarına 10 yıldır Heybeliada’daki evinde bakıyor.

Bu ilginç öyküyü Prof. Dr. Şener’in yakın arkadaşı Cumhuriyet Gazetesi yazarı Adil İzci kaleme aldı. Bu sayıda yazılarıyla katkı sağlayan gazeteciler arasında “11 Eylül Nasıl Geri Döndü?” başlıklı yazısı ile TRT Türk-Dünyadan Haberdar Program Editörü Metin Under ile medyamanyak.com sitesinin kurucusu gazeteci Nevzat Basım da var.

ABD ve İngiltere’deki tanınmış bazı üniversitelerin mühendislik fakültelerinde Biyomimetik (Doğal Benzetim) bölümlerinin açılma gerekçelerini anlatan yazıda günümüz teknolojisinin aslında doğadan esinlendiğini okuyacaksınız.

Khas Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Şirin Tekinay ise yazısında A.B.D.’den Türkiye’ye dönüş yapan bir kadın mühendis akademisyen olarak yaşadıklarını anlatacak.

Dergi’nin bir sonraki sayı ise Ocak 2013’te yayınlanacak.

Panorama Khas PDF

Panorama Khas Issuu