Prof. Pınar Mengüç Sürdürebilir Binalar Üzerine Seminer Verdi

Özyeğin Üniversitesi Enerji, Çevre ve Ekonomi Merkezi (CEEE) Direktörü ve Mühendislik  Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Pınar Mengüç sürdürülebilir binalar ile makine mühendisliği ve sürdürülebilir mimariyi birleştiren teknikler üzerine Khas’da bir seminer verdi. Mengüç, CEEE’de yürütülen araştırma ve uygulama projeleri hakkında genel bilgiler verdikten sonra, sürdürelebilir binaların inşa prensipleri ve bulundukları şehirlere katkılarından söz etti. Seminerin ikinci yarısında ise, Prof. Mengüç, mimari ile mühendislik ilmini buluşturma çabalarını ve bu çabaların en önemli ürünleri olan akıllı binaların özelliklerinden bahsetti.

Dinleyicilerden gelen soruların üzerine, CEEE Direktörü Prof. Mengüç mühendislik eğitiminde kullanılabilecek metodolojik tavsiyelerde bulundu. Mengüç, güncel olarak Türkiye’nin yanı sıra İsveç, Türkiye, İtalya ve İspanya gibi bir çok Avrupa ülkesinden araştırma kurumununun işbirliğinde yürütülen NEED4B (New Energy Efficiency Demonstration for Buildings-Binalarda Yeni Enerji Verimlilik Demonstrasyonları) başlıklı projeyi dinleyicilere tanıttı.