Endüstri İçin Tasarım Yolunun Bir Temel Taşı BraunPrize 2003-2012

Sanat ve Tasarım Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü'nce düzenlediği, Prof. Önder Küçükerman'ın 'Endüstri İçin Tasarım Yolunun Bir Temel Taşı-BraunPrize' başlıklı semineri 20 Kasım Salı, 14:00'de Galata Salonu'nda yapılacaktır.

Prof. Önder Küçükerman

(Davetli Jüri Üyesi)

Braun Prize Ödülü, Almanya’nın ilk tasarım  ödülü olarak 1968 yılında ilk kez öğrenciler arasında verilmeye başlandı, aradan geçen uzun yıllar boyunca hiç kesilmeden sürdürüldü.  2012’den bir önceki 2009 yılında yapılan bu köklü tasarım yarışması sisteminde, her zaman tek bir öğrenciye ödül verilirdi.

Braun şirketi 2005 yılında Procter & Gambler grubunda yer aldı ve sonra, yapılan bir dizi değişiklikle yarışmanın hem kapsamı hem de ödülleri daha geniş ve küresel bir etkinlik alanına yayıldı. Bu değişiklikle birlikte 2012 yılındaki ödül kategorileri arttırılarak yarışmaya profesyonel tasarımcıların da katılması sağlandı. Ayrıca, yarışmaya katılan ülkeler için de ayrı bir ödül sistemi geliştirildi. Böylece yıllardan beri tek bir ödül olarak verilen Braun Prize bu yıl çok sayıda ödül verilerek tamamlanmış oldu.

Eylül Ayının 26’sında; bütün dünyadan çağırılan, 80 kişilik davetli jüri üyeleri, son 6 finalistin projeleri hakkındaki açıklamaları Braun Şirketi’ndeki Forum’da bizzat kendilerinden izlediler. Sonuçta Jürinin oyları ile öğrenci ve profesyonel kategorileri oylanarak sonuç belirlendi.

Prof. Önder Küçükerman 1990’lı yıllardan beri Davetli Jüri Üyesi olarak Almanya’daki değerlendirmelerde Türkiye’yi temsil etmektedir.