‘Saklı Bahçede Aşk’ Filmi 35. Kahire Film Festivali’nde Yarışıyor

Kadir Has Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu, Radyo TV Teknolojisi Program Başkanı Öğretim Görevlisi Zeynep Üstünipek’in yazıp yönettiği ve aynı bölüm öğretim görevlilerinden Burak Kum’un yapım sonrası çalışmalarını yürüttüğü, Öğretim Görevlisi Mustafa Kemal Korkmaz’ın da görüntü yönetmenliğini yaptığı ‘Saklı Bahçede Aşk filmi’ dünyada prestiji ile ön plana çıkan Kahire Film Festivali’nde Türkiye’yi temsil eden filmler arasında yer alacak.

Ön jüri tarafından festivalin resmi bölümlerinden biri olan Uluslararası Yarışma Bölümü'ne davet alan filmin setinde Kadir Has Üniversitesi Radyo Tv Teknolojisi öğrencileri; İbrahim Seferoğlu, Leyla İbiş, Ceylan İkizler, Berk Barutçu ve Toygun Uğur Tosunoğlu da çalıştı.

27 Kasım-6 Aralık 2012 tarihlerinde 35.’cisi düzenlenecek olan festivalde, 1978 yılında geçen ve tesadüflerin hayatlarını kesiştirmesiyle umutsuz bir sevdaya kapılan Cennet ve Ertan’ın aşkını anlatan ‘Saklı Bahçede Aşk’, aynı zamanda dünya premierini de yapacak ve seyirciyle buluşacak.

Film aynı zamanda Kadir Has Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Film ve Drama Yüksek Lisans Programını bitiren Zeynep Üstünipek’in tezinin başlangıç noktasında yer alıyor. Üstünipek, tez çalışmasında ‘Saklı Bahçede Aşk’ filminin yapım aşamalarını kayıt altına alarak, kamera arkası belgeselini hazırlamıştı.