'Kendi yolunu çizmek–Bağımsız bölgesel güç olarak Türkiye?'

Kadir Has Üniversitesi, 1-3 Kasım 2012 tarihleri arasında eğitim gezisi kapsamında İstanbul’da bulunan College of Europe (Natolin Kampüsü)’ne ev sahipliği yaptı. College of Europebu yılın konusu olarak “Kendi yolunu çizmek – Bağımsız bölgesel güç olarak Türkiye?” başlığını seçti.

1949’da La Haye Kongresi inisiyatifiyle Belçika’nın Bruges kentinde kurulanCollege of Europe, Avrupa çalışmaları alanında bir yıllık lisansüstü programları sunan en eski eğitim kurumlarından biri. Natolin kampüsünde; AB politikası, hukuk, ekonomi ve uluslararası ilişkiler alanlarını içeren disiplinlerarası bir lisansüstü programı sunan kurum, aynı zamanda AB’nin Doğu, Güney ve Güney-Doğu’daki yakın komşularıyla ilişkilerine de ders programında ağırlıklı yer ayırıyor. Bu nedenle, College of Europe, her yıl 40 farklı ülkeden gelen 120 öğrencisine ve öğretim üyelerine AB’nin en önemli ortaklarından biri olan Türkiye’yi keşfetme imkanı sunuyor.

College of Europe’un ziyaretlerinin esas amacı, öğrencileriniTürk akademisyenler, gazeteciler, öğrenciler ve sivil toplum temsilcileriyle buluşturmak ve Türkiye politikası, toplumu ve kültürüne dair bilgi edinmelerini sağlamak.

College of Europe Natolin Kampüsü’ne dair daha ayrıntılı bilgi için : http://www.coleurope.eu/website/about-college/campuses/natolin-warsaw-poland.