‘Nasıl Yapmalı’da Taksim Meydanı Tartışıldı

İstanbul’a ilişkin soru(n)lar, özellikle de kentsel dönüşüm, medyadan konferanslara, akademiden siyasete, protesto gösterilerinden sanat etkinliklerine kadar geniş bir mecrada düşünülüyor ve tartışılıyor. Kadir Has Üniversitesi İstanbul Çalışmaları Merkezi bu paneller dizisine akademik olarak destek vermeye devam ediyor. ‘Nasıl Yapmalı?’ başlığı altında gerçekleştirilen paneller dizisi, kentsel dönüşüm sürecini İstanbul özelinde irdeleyen, farklı bakış açılarını bir araya getirerek verimli bir tartışma zemini oluşturmayı hedefliyor.

Daha önce ‘Tarihi Yarımada’nın Korunması ve Emek Sineması’ nın ele alındığı ‘Nasıl Yapmalı?’ dizisinin üçüncüsünde ‘Taksim Meydanı’ ele alındı. Panelde kent üzerine tartışmaları derinleştirmek üzere karar vericiler, yerel yöneticiler, uzmanlar, sivil toplum ve gönüllü kuruluş üyeleri, meslek odası temsilcileri ve akademisyenler bir araya geldi.

PANEL KATILIMCILARI

Prof. Dr. Haluk Gerçek (İstanbul Teknik Üniversitesi)

Tayfun Kahraman (TMMOB Şehir Plancıları Odası)

Doç. Dr. Tansel Korkmaz (İstanbul Bilgi Üniversitesi)