Paso Başvuruları

İETT PASOLARI HAKKINDA DUYURU

2012-2013 eğitim döneminde;

ELEKTRONİK SEYAHAT KARTI BULUNMAYAN ÖĞRENCİLERİN seyahat kartı başvuruları;

1- İETT internet sayfası üzerinden online veya e-randevu sistemi ile 1 Eylül – 31 Aralık 2012 tarihleri arasında yapılabilecektir.

1. 1. Adım: 10 TL kart ücretini Vakıfbank şubelerindeki İETT paso hesabına herhangi bir havale ücreti ödemeden yatıracaklardır.
  2. 2. Adım: İETT internet sayfası üzerinden Online Başvuru Formunu dolduracaklardır.
  3. 3. Adım: Kartı Teslim Alma. Kart hazır olduğunda (5 iş günü içinde hazır olmaktadır) e-mail aracılığı ile bilgilendirme yapılmaktadır. 3 ay içinde teslim alınmayan kartlar imha edilir.

Kartın tesliminde aşağıdaki belgeleri yanınızda bulundurmanız gerekmektedir:

• Öğrenci Belgesi (Son 1 ay içinde alınmış, mühürlü ve onaylı olmalıdır.)
  • Nüfus Cüzdanı
  • Dekont (2 Nüsha)

2- Üniversitemiz aracılığı ile Öğrenci İşlerine 10 Eylül – 12 Ekim 2012 tarihleri arasında başvuruda bulunarak yapılabilecektir. Öğrencilerin, isimlerini yazdırarak 10 TL ödemeleri gerekmektedir.

ELEKTRONİK SEYAHAT KARTI OLAN ÖĞRENCİLERİN VİZE İŞLEMLERİ;

Vize işlemi bazı kart türlerinde kullanıcının mevcut tarifeden yararlanmaya devam edebilmesi için kullanmakta olduğu kartın kullanım süresinin 1 yıl uzatılması işlemine denir. Mevcut indirimli elektronik kartların VİZE işlemini İstanbulkart Satış Noktaları veya Otomatik Satış Makinalarından 31 Aralık 2012 tarihine kadar yaptırabilirsiniz. İşlem sırasında 5 TL güncelleme bakiyenizden otomatik olarak düşecektir.

KAYIP ve KIRIK ELEKTRONİK SEYAHAT KARTI OLAN ÖĞRENCİLER;

İETT Başvuru Merkezlerine, 1 adet fotoğraf, öğrenci belgesi ve kart ücreti (1. kayıp halinde 10 TL, 2. ve 3. kayıp ve çalıntı halinde 20 TL ücret alınmaktadır) ile başvuru yapacaklardır.

ÖZÜRLÜ KARTI İÇİN ÖĞRENCİLERİN;

Başvurularına, %40 ve üstünde bir oranda Özürlü Sağlık Kurulu Raporu aslı ve fotokopisi veya T.C. Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı’nın düzenlediği Özürlüler İçin Kimlik Kartının aslı ve fotokopisi veya Nüfus kayıt bilgilerine özürlülük oranının kaydını yaptırmış olanlar için de Nüfus Cüzdan kayıt örneği veya nüfus cüzdan aslı ve fotokopisini eklemeleri gerekmektedir.