Khas Haber Yayında

Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakültesi, Radyo Televizyon Sinema Bölümü öğrencileri yaklaşık bir aydır, Üniversitemizin  bünyesinde yer alan Pusula Akademisi'nde, düzenli olarak görüntülü haber üretiyorlar.

Haberci, aynı zamanda Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya Bölümü öğretim görevlisi Mithat Bereket'in kurduğu Pusula Akademisi'nde, yaz boyunca, haberciliği, kamera ve çekim tekniklerini, haber kurgusunu öğrenen genç haberciler, haber konularını kendileri seçiyorlar. Her sabah bu konuyla ilgili kapsamlı bir araştırma yapıp, habere çıkıyor ve çekimlerini yapıyorlar. Metinleri kendileri yazıyor, seslendirmeleri de kendileri yapıyorlar.  Kurgunun ardından hemen hergün bir özel haberi yayına hazır hale getiriyorlar. Sosyal medyada, olaylara alternatif bakış açıları sunarak gündemde olsun olmasın haber değeri taşıyan her konuyu başarıyla işleyerek kısa haber dosyaları üretiyorlar. Yaptıkları haberleri youtube'de kurulan Khas Haber Kanalı'nda yayınlıyorlar. Tüm bu çalışmaları yaparken, 18 yıldır ekranda olan Pusula Haber Programı'nın geniş arşivinden, engin haber ve yeni medya tecrübesinden de yararlanma imkanı buluyorlar.

Henüz, daha çok yeni olan bu çalışma zamanla daha fazla öğrencinin katılmasıyla gelişecek ve çok daha iyi ve kapsamlı haberler yapılacak.

İzlemek için  http://www.youtube.com/user/khashaber 'i ziyaret edebiliriniz.