DESIGN CAMPUS 2010 “Tasarım ve Sürdürülebirlik” Atölyeleri Sergisi Kadıköy Tasarımparkı'nda Açıldı

Almanya İçmimarlar Birliği BDIA (Bund Deutscher Innen Architekt) ile Türkiye’den dört üniversitenin gerçekleştireceği “Tasarım Disiplinlerinin Workshop Çalışması” 7. Geleneksel Türk-Alman Akademik Çalışmalar kapsamında 19-25 Haziran 2010 tarihleri arasında İstanbul’da yapıldı. Türkiye’den Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, Kadir Has Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ile İstanbul Ticaret Üniversitesi Mühendislik ve Tasarım Fakültesinin katıldığı toplam 17 uluslararası atölyeden beşine Kadir Has Üniversitesi ev sahipliği yaptı. Güzel Sanatlar Fakültesi’nin stüdyolarında gerçekleşen, Almanya’dan ve Türkiye’den toplam 50 öğrencinin katıldığı bu atölyeleri Almanya’dan gelen hocalar ve Güzel Sanatlar Fakültemizin öğretim üyeleri yürüttü. Atölye çalışmalarının tümünü içeren sergi 25 Haziran akşamı Kadıköy Belediye Başkanı ve Almanya Başkonsolosu’nun katılımıyla Kadıköy Tasarımparkı’nda açıldı. Sergi, 10 Temmuz’a kadar izlenebilir.

Kadir Has Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin Ev Sahipliği Yaptığı Atölye Çalışmaları

Design as Therapy Yürütücü: Prof. Rudolf Schricker
Light & Sustainability Yürütücü: Thorsten Muck
Colours & Materials Yürütücü: Prof. Barbara Fuchs