Çinli Öğrenciler Değişim Programı İçin Khas’da

Kadir Has Üniversitesi'nin 2008 yılından bu yana,  Zhejiang Gongshang Üniversitesi ile arasında imzalanan uluslararası işbirliği anlaşması kapsamında sürdürdüğü program çerçevesinde 22 Çinli öğrenci, öğretim üyeleri eşliğinde Kadir Has Üniversitesi'ne geldi. Aynı zamanda Kadir Has Üniversitesi’nden Çin’e giden 20 öğrenci ve öğretim üyesi de Zhejiang Gongshang Üniversitesi’nde programa katılmak üzere Eylül ayında Çin'e gidiyor.

1911’de Çin’in eğitim bölgesi olarak bilinen Hangzhou şehrinde kurulan Zhejiang Gongshang Üniversitesi’nin halen 31,000 öğrencisi ve 2000 akademik ve idari personeli var.

Kadir Has Üniversitesi ve Zhejiang Gongshang Üniversitesi arasında 4 yıl önce imzalanan değişim anlaşması çerçevesinde, her yıl Temmuz ve Eylül aylarında karşılıklı değişim programları gerçekleştiriliyor. Yaz kısa dönem öğrenci değişimi programına katılan öğrencilere Türkiye ve Çin Halk Cumhuriyeti ile ilgili ekonomik, politik ve kültürel konularda seminerler düzenleniyor, öğrencilerin birbirlerini tanımaları sağlanıyor ve kültür turları gerçekleştiriliyor. Tüm fakültelere açık ve ücretsiz olarak gerçekleştirilen bu programın hedefi iki kültür arasındaki bağları daha da kuvvetlendirmek ve öğrencilerin farklı kültürler konusundaki bilinçlerini geliştirmek.

Kadir Has Üniversitesi’ni ve imkanlarını çok beğendiklerini ifade eden Çinli öğrenciler; “İstanbul çok güzel bir şehir, kampüsünüz çok etkileyici. Bu sürede üniversitenin akademik programını ve sosyal olanaklarını yerinde inceleme fırsatı bulduk. Karşılıklı olarak yapabileceklerimizi görüştük. Bize bu imkanı sağlayan herkese çok teşekkür ederiz” dediler.