KHAS’ın Kuzey Amerika ve Uzakdoğu Açılımı Devam Ediyor

Kadir Has Üniversitesi Haziran ayında Kuzey Amerika ve Uzakdoğu’daki beş üniversite ile eğitim ve araştırma alanında işbirliği anlaşması imzaladı.

ABD’de American University ve University of Alabama, Kanada’da University of Waterloo ile imzalanan anlaşmalar, bu üniversitelerle Kadir Has Üniversitesi arasında lisans ve lisansüstü öğrencilerle akademik personelin değişimi ile  ortak toplantılar düzenlenmesi ve projeler yürütülmesini içeriyor. Bu anlaşmalarla birlikte, KHAS’ın Kuzey Amerika’daki akademik ortaklıklarının sayısı 18’e ulaştı.

KHAS, Uzakdoğu üniversitelerinin dünya eğitimi üzerinde çok büyük bir etkisi olmasının farkında. Bu nedenle bu bölgedeki işbirliklerine de iki yeni üniversite ekledi. Çin’in Chengdu kentinde bulunan, yaklaşık 38.000 lisans ve yüksek lisans öğrencisi olan Southwest Jiaotong Üniversitesi ile imzalanan anlaşma kapsamında lisans, lisansüstü ve doktora sonrası programları için akademik işbirlikleri yapılacak.

Güney Kore’de Solbridge International School of Business ile imzalanan anlaşma da benzer şekilde öğrenci ve öğretim üyelerinin  karşılıklı olarak değişim programlarından faydalanmaları ve akademik bilgi ve yayın paylaşımına olanak sunuyor.

İmzalanan bu yeni anlaşmalar kapsamında, geliştirilmesi planlanan programlar arasında kısa dönem eğitim gezileri ile yaz okulu projeleri yer alıyor.