Baklavanın Ustaları Kadir Has Üniversitesi’nde

Kadir Has Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi, Karaköy Güllüoğlu Baklavacısı ile yeni ustalar yetiştirmek için yola çıktı. Güllüoğlu ailesinin 1820’de Gaziantep’te başladığı ve 1949’dan beri Karaköy’de sürdürdüğü çalışmaları yeni kuşaklara aktarımı Kadir Has Üniversitesi çatısı altında gerçekleştirilecek.  Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Mustafa Aydın ile Karaköy Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Güllü arasında imzalanan protokolle, baklava ustaları Baklavacılık Okulu’nda yetişecek.

Baklavacılık Sertifika Programı eğitimleri, sektöründe dünyaca ünlü Karaköy Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Güllü ve tecrübeli ustaları tarafından verilecek. Program geleneksel usta-çırak modelini akademik bir disiplin şeklinde katılımcıları sektörde aranan birer elemana dönüştürmeyi hedeflemekte. Dört ana başlıkta verilecek olan eğitim dahilinde Baklavanın tarihinden başlayarak, hammadde kullanımı, üretim yapılması  ve işletmenin nasıl yapılanması gerektiği hakkında da bilgiler verilecek. Sertifika programı Türkiye’nin geleneksel lezzetleri arasında yer alan baklava kültürü konusunda kendini geliştirmek isteyen herkese açık.

Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın, “Güllüoğlu ile Kadir Has Üniversitesi’nin temel felsefesi örtüşüyor, iki kurumda üretimde kalite ve çağa uygunluğu birincil hedef olarak seçmekte. Bu nedenle faaliyete geçecek olan Baklavacılık Okulu’nu destekliyoruz.”

Karaköy Güllüoğlu’nun sahibi Nadir Güllü, “Baklavacılık bir el sanatıdır. Biz bu sanatı bilimle birleştirdik. Lezzet üretmek sevgi ister, sevgi ve saygı olmadan süreklilik sağlayamayız. Sadakat ve ciddiyet ön plandadır. Kadir Has Üniversitesi de ciddi bir eğitim kurumudur. Kadir Has Üniversitesi işinin ehli olan bir eğitim kurumudur.  Komşuluğumuzun getirdiği samimiyet çerçevesinde, Baklavacılık Okulu yeni ustaların yetiştiği bir program olacaktır.” diyerek duygularını ifade etti.

Baklavacılık Okulu sertifika programı, Kasım ayında Kadir Has Üniversitesi’nde başlayacak. Başvuru ve sertifika programları ile ilgili bilgiye çok yakında Kadir Has Üniversitesi'nin internet sitesinden ulaşabilinir.