2 Kıta 1 Yarışı’nın Küreklerini Berna ile Konuk Öğrencimiz Bowen Çekti

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin düzenlediği 24. Boğaziçi Kıtalararası Yarışmaları geçtiğimiz 15 Temmuz pazar günü İstanbul Boğazı’nda gerçekleşti. Bu yıl yüzme, kano ve kürek dallarında yapılan yarışmanın sloganı “2 Kıta 1 Yarış” idi.

Kadir Has Üniversitesi Spor Kulübü Takımı 20 ekibin katıldığı, 2x (iki çifte) yarışında ilk gün yapılan eleme yarışlarında 2000 metrelik parkurda (11 dakika 23 saniye 32 saliselik dereceleriyle) kendi serilerinde üçüncü olarak finale kaldı. Final yarışında ise yüzme etabı ile aynı olan 6500 metrelik parkurda (24 dakika 5 saniye 28 saliselik dereceleriyle) yedinci; yarışmaya katılan üniversite takımları arasında ise birinci oldu.

Khas Spor Kulübü Takımı’ndan Üniversitelerararası Bayan Kürek Şampiyonu öğrencimiz Berna Uzun ile Princeton Üniversitesi’den Kadir Has Üniversitesi’ne yaz okuluna gelen Bowen Mcdonald Peard yarışmadaki tek karma (kız-erkek karışık) ekip idi. Sporcularımız erkek rakiplerinin karşısında büyük bir başarı gösterdi.

Ön eleme yarışını katılan diğer bir 2x Khas Spor Kulübü takımı Ozan Demirdelen ve Doğukan Bingöl ise finale kalamadı.

Saat 09:20’de Kanlıca İskelesi’nden başlayan final yarışı Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı’nda son bulan yüzme yarışlarından önce kürek ve kano yarışları start aldı. Rektör Prof. Dr. Mustafa Aydın ise Kano Yarışları’nda dereceye girenlere ödüllerini dağıttı.