Uluslararası Güneydoğu Avrupa Antropoloji Kurumu’nun başkanlığına Prof. Asker Kartarı getirildi

1997’den bu yana ABA (Uluslararası Balkan Antropolojisi Kurumu) ardından InASEA’nın (International Association for Southeastern European Anthropology-Ulusalararası Güneydoğu Avrupa Antropoloji Kurumu) üyesi olan ve 2004-2010 yıllarında üç kez yürütme kurulu üyeliğine seçilen İletişim Fakültesi Reklamcılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Asker Kartarı, geçtiğimiz 1 Temmuz’da ise InASEA’nın başkanlığına getirildi.

1996’da ABA’nın devamı olarak kurulan InASEA’nın üyeleri Güneydoğu Avrupa’nın tarihsel ve güncel sorunlarıyla ilgilenen, etnoloji, kültürel ve sosyal antropoloji, folklor, etnografi, tarihi antropoloji ve benzeri alan ve disiplinlerde çalışmalar yapan Balkan ülkeleri başta olmak üzere, dünyanın her yerinden bilim insanlarından oluşuyor.

2000 yılında Sofya’da kurulan InASEA’nın amacı Güneydoğu Avrupa’da antropolojinin gelişmesine katkıda bulunmak, bölgedeki ve konu ile ilgilenen bilim insanları arasında iletişim ve işbirliğinin artırmak olarak belirlendi.

2010’dan bu yana da World Council of Anthropological Associations’nın (WCAA) üyesi ve alanındaki bütün önemli uluslararası kuruluşlarla ilişki içinde InASEA’nın olan 2014 yılındaki kongresi ise Kadir Has Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek.

InASEA hakkında bilgi aşağıdaki linkten sağlanabilir:

www.inasea.eu