AB-Türkiye Gazeteciler Konferansı

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından, 1992 yılından bu yana her yıl düzenlenen “AB-Türkiye Gazeteciler Konferansı”nın 18.’si, Kadir Has ve Boğaziçi üniversitelerinin katkılarıyla 22 Haziran 2010 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirildi.

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Marc Pierini ve Avrupa Birliği Genel Sekreteri Büyükelçi Volkan Bozkır’ın açılış konuşmalarını yaptığı konferans, Türkiye ve AB’deki medya sektörleri arasında karşılıklı anlayışa katkıda bulunmayı ve gazeteciler arasında diyalog ortamı yaratmayı hedeflemektedir.

Konferans kapsamında gazetecilerin karşılıklı fikir alışverişinde bulunulması amacıyla düzenlenen ve Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın’ın moderatörlüğünü üstlendiği “AB-Türkiye İlişkilerinin Geleceği” temalı panelde Türkiye ve AB’den deneyimli pek çok gazeteci yer aldı.

Panelde yer alan isimler:

Nikolas Busse, Frankfurter Allgemeine Zeitung (Almanya), Patrick Cockburn, The Independent (İngiltere), Renaud Girard, Le Figaro (Fransa), Emil Hurezeanu, Realitatea-Catavencu Media Group (Romanya), Aristotelitsa Peloni, Ta Nea (Yunanistan), Mehmet Ali Birand, Posta / Milliyet / HDN / Kanal D (Türkiye), Sedat Ergin, Hürriyet (Türkiye), Ergun Babahan, Star (Türkiye) ve Kerim Balcı, Today’s Zaman (Türkiye).