Yeni Medyaya Bir ‘Dipnot’ Düşüyoruz

Türkiye’de ilk kez ‘Yeni Medya’ bölümünü İletişim Fakültesi bünyesinde açan Kadir Has Üniversite ile sektörde yeni medyanın öncüsü Dipnot.tv; sektöre donanımlı dijital iletişim ve medya yayıncıları yetiştirmek amacıyla güçlerini birleştirdi ve Dipnot Akademi’yi kurdu.

Yeni Medya’nın akademi ve sektör öncüleri birleşti. Kadir Has Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi ve gazeteci Cüneyt Özdemir’in yürüttüğü Dipnot.tv işbirliğinde kurulan Dipnot Akademi; televizyon ve dijital yayıncılık sektöre çalışmak isteyenlere eğitim verecek sertifika programını başlattı. Programın sonunda başarılı olanlara staj ve iş imkanları da sağlanacak.

Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın, “Akademik hayata giren ‘Yeni Medya’ kavramı pratiğin daha çok ön planda olduğu bir alan. Dipnot.tv bu alanda basın öncülüğünü üstlenmiştir. Akademik anlamda da Kadir Has Üniversitesi olarak bu sektörde ilk konumdayız. Buradan yola çıkarak Cüneyt Özdemir yönetiminde sektöre yeni isimler katmak istemindeyiz’ diye konuştu.

Cüneyt Özdemir, “üniversitelerin hayata bakışı, vizyonu çok önemli. Kadir Has Üniversitesi ise bu akademinin hayata geçmesi için önemli adımlar attı ve sahiplendi. Yeni profesyoneller, öğrenciler bulmak için bu akademiyi hayata geçirdik” dedi.

YENİ SERTİFİKA PROGRAMLARI

Dipnot Akademi'nin ilk sertifika programı ‘Televizyonculuğun 5n1k’sı’ olacak. Program bir anlamda televizyon sektörünün dışına, televizyonun renkli dünyasına, televizyon gazeteciliğine, televizyon yapımcılığına merak duyan, bu sektöre girmeyi düşünen, normal şartlarda sektörün dışında yer alan farklı profesyonellere seslenecek. Program televizyon gazeteciliğinden elektronik televizyon yayıncılığına kadar birçok alan içerecek.

İkinci sertifika programı ise ‘Yeni Medya’ olacak. Tabletler, mobil cihazlar, bloglar ve sosyal medya için nasıl içerik üretmeliyiz? Ya da varolan içeriği nasıl dönüştürmeliyiz?

Aynı programın içinde yer alan yeni nesil iletişim araçları içinde en çok rağbet gören ‘Tablet Yayıncılığı’nda hem sosyal medyayı yönetmeyi hem de bunun üzerinden içerik sağlamak amaçlanıyor; katılımcılara tablet bilgisayarlar için dergi-gazete tasarlamak da öğretilecek.

ÖHA KURULACAK

Özellikle öğrencilere yönelik, Kadir Has Üniversitesi bünyesinde kurulacak Öğrenci Haber Ajansı (ÖHA) öğrencilerin sektöre hazırlanlamalarını sağlayacak. Ajansın hedefi ise  gelecekte ise diğer üniversite öğrencileri ve hatta sektörden kişilerin dahil olabileceği bir ajans haline gelmek.

Başvuru ve sertifika programları ile ilgili bilgiye çok yakında Kadir Has Üniversitesi'nin internet sitesinden ulaşabilinir.