İstanbul’un 14. Üniversitesinin Mağazası 34-14 Khas Açıldı

4 Temmuz’da açılan Kadir Has Üniversitesi markalı ürünler ile tasarım hediyeliklerin satıldığı mağazaya İstanbul’da açılan 14. üniversite olması nedeniyle ‘34-14 KHAS’ ismi verildi.

Üniversite’nin Sanat ve Kültür Danışmanı Berna Has’ın koordinasyonunu yaptığı mağazanın iç mimari tasarımını Khas Sanat ve Tasarım Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Orçun Kepez, ürünlerinin tasarımı ise Nuray Keskin tarafından yapıldı.

Mağaza’da ayrıca Sanat ve Tasarım Fakültesi öğretim üyelerinden İnci Eviner’in koleksiyonu ile Ayşe Orlandi’nin ‘Kent Efsaneleri’ adlı tasarımları da yer alıyor. Üniversite’nin öğrencilerinin yaptığı tasarımlarının yanı sıra çanta, t-shirt, kırtasiye gibi ürünler de satışa sunuluyor.

Açılışını Rektör Prof. Dr. Mustafa Aydın’ın yaptığı 34-14 KHAS’ta ilk alışverisi yapanlar Khas Mütevelli Heyeti Başkanı Can Has ve Khas Vakfı Başkanı Nuri Has oldu. Açılışa merhum Kadir Has’ın eşi Rezan Has’ın ile aralarında TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner ile Caroline Koç’un da bulunduğu çok sayıda tanınmış misafir katıldı. 34-14 KHAS, Cibali Kampüsü C Blok’taki yerinde hafta içi 9:00-18:00 arasında hizmet veriyor.