571 Kep Havaya Uçtu

Kadir Has Üniversitesi 2011-2012 eğitim öğretim yılında mezuniyete hak kazanan 571 öğrenci Selimpaşa Kampüsü’nde düzenlenen törenle diplomalarını aldı. Böylece ön lisans ve lisanstan 506, yükseklisans ve doktoradan 65 öğrenci üniversite yolculuğunu bitirip, yaşam yolculuğuna adım atmış oldu.

Açılış konuşmalarını Kadir Has Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Can Has, Kadir Has Vakfı Başkanı Nuri Has ve Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın’ın yaptığı tören, 16 Haziran 2012 tarihinde gerçekleşti.

Kadir Has Üniversitesi’nin bu yıl 15. yaşını kutladığını belirten Can Has, 2012 yılı mezuniyet töreninde olmanın övünç ve mutluluğunu yaşadığını belirtti. Can Has “Kadir Has ismi topluma verdiği büyük hizmetler ve saygınlığı ile bir markadır. Bu markanın değerini korumak için çok emek harcıyoruz. Kadir Has bu mezuniyet anını hep ‘beyaz güvercinlerim uçuyor’ şeklinde ifade ederdi. Mezunlarımızı kutluyor, bundan sonraki yaşamlarında başarılar diliyoruz. Kadir Has’ın öğrencilerini mezun eden akademisyenlere de ayrıca şükranlarımızı sunuyoruz” diye konuştu.

Nuri Has ise, “Bu gibi güzel günler bizim için övünç günleridir. Özellikle Selimpaşa Kampüsü’nün bizim için ayrı bir önemi var. Çünkü Kadir Has Üniversitesi’nin temelleri, ülkemizin en cömert hayırseveri merhum Kadir Has Beyefendi tarafından burada atıldı” dedi. Nuri Has konuşmasında mezun öğrencilerin ailelerine hitaben şöyle devam etti: “Evlatlarınızın eğitim hayatında gösterdikleri başarıyı bundan sonraki yaşamlarında da sizlere tattıracaklarından hiç şüpheniz olmasın.”

Rektör Prof. Dr. Mustafa Aydın, mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, öğrencilere, “Bugün burada size veda etmiyoruz. Sizleri tüm imkan ve yetkinliğimizle geleceğe hazırlayarak uğurlarken aramızda kurulmuş bağın nice on yıllarda sağlamlaşarak devam edeceğini biliyoruz. Unutmayınız ki, Khas sizin yuvanızdır ve daima öyle kalacaktır. Her zaman Kadir Has Üniversitesi’nden mezun olmanın onurunu yaşayın yaşatın” dedi. Prof. Dr. Mustafa Aydın, “ Üniversite yolculuğunuz bugün bitiyor; yaşam yolculuğunuz başlıyor. Doğruluk, hak, hukuk ve dürüstlüğe her zaman önem verin; yaşamınızdan çıkarmayın. Bu güzel günün ise keyfini çıkarın; sevdiklerinizle birlikte güzel bir yaşam diliyorum” cümleleriyle sözlerini tamamladı.

2011-2012 MEZUNLARIMIZ

FAKÜLTELER