Khas Yaz Kampları Sona Erdi

Kadir Has Üniversitesi her yıl olduğu gibi bu yıl da yine Yaz Kampları ile lise öğrencilerine ulaştı. Kamp çalışmaları İletişimden Tasarıma, Tiyatrodan Bilişim Teknolojilerine kadar pek çok alanda öğrencilerin ilgi ve becerilerini, farklı ve eğlenceli metotlarla test etmelerine olanak sağladı.

Tasarımcı Gençler Yetişiyor

Khas Sanat ve Tasarım Fakültesi, lise öğrencilerine yönelik yaptığı ücretsiz Tasarım Kampı’nın bu yıl dördüncüsünü düzenledi. 15 lise öğrencisinin katıldığı ve ana tema olarak Üniversite’nin bulunduğu çevreyi ve Haliç’i konu alan ‘Kıyı Boyunca’ adlı atölye çalışmasında öğrenciler, yeni deneyimler kazandı. İstanbul dışından katılan lise öğrencileri yapılan çalışma sayesinde İstanbul’u keşfetme fırsatı da buldular. İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü ve Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü öğretim elemanları tarafından yürütülen atölye çalışması öğrencilerin yaptığı eserlerin sergilenmesi ve katılım belgelerinin dağıtılmasıyla sona erdi.

Proje Yürütücüleri

Öğr.Gör.Mehtap Doğanca

Öğr.Gör. Serkan Bayraktaroğlu

Okutman Mine Özkaynak

Okutman Selin Üst

Arş.Gör.Çınar Narter

Sahne’de Tiyatro Kampı

Khas Sanat ve Tasarım Fakültesi, her yıl düzenlediği ücretsiz Tiyatro Kamplarına bu yıl da devam ediyor.  Khas Tiyatro Bölümü Başkanı Doç. Dr. Çetin Sarıkartal ve Yrd. Doç. Dr. Zeynep Günsür’ün de aralarında bulunduğu çok sayıda akademisyenin gözetiminde gerçekleşen kampa 86 öğrenci katıldı. Khas SAHNE’de gerçekleşen atölyede öğrencilerle doğaçlama, hareket ve imajinasyon çalışmaları yapıldı. Performanslarını bireysel ve grup halinde sergileyen öğrencilere, kampın sonunda öğretim üyeleri tarafından sertifika verildi.

48 Liseliyle 48 Saat Film Atölyesi

Khas İletişim Fakültesi, 48 lise öğrencisine Radyo-Televizyon ve Sinema alanında uzman akademisyenlerin eğitmenliğinde ücretsiz 48 Saat Film Atölyesi kampı düzenledi.

Senaryo yazımından çekim sürecine, ses ve ışık planlamasından montaja kadar A’dan Z’ye bir filmin nasıl çekileceği konusunda eğitim verildi. Atölye koordinatörlüğünü Khas Yeni Medya Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Murat Akser’in yürüttüğü atölyenin kapanış töreninde, öğrencilerin hazırladığı eserleri sergilendi.

Enformasyon Teknojileri Kampı

Khas Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, lise öğrencileri için düzenlediği Enformasyon Teknolojileri yaz kampına bu sene 20 öğrenci katıldı. Liselilere Kamp süresince Khas akademisyenleri tarafından bölümün geniş yelpazesine ait konularda teknik bilgiler verildi.

Öğretim Görevlisi Işıl Tiryakiler’in koordinatörlüğünde yapılan kampta yaratıcılık ve liderlik yönetiminin yanı sıra, araştırma ve geliştirme teknikleri ile bilgi teknolojileri, ilgili sistemlerin analizlerini kapsayan bir program izlendi. Kamp sonunda birer proje hazırlayan liselilere katılım sertifikaları verildi.