Salı Seminerleri’nin Son Konuğu Prof. Wendy Brown'du

2011-2012 akademik yılı boyunca devam eden "Devlet, Demokrasi, Dönüşüm" konulu Salı Seminerleri 5 Haziran 2012'de düzenlenen oturumla sona erdi. Yıl boyunca seçkin akademisyenleri konuk eden Kadir Has Üniversitesi'nin bu seneki son semineri, Kaliforniya Üniversitesi ögretim üyesi ve dünyaca ünlü siyaset bilimcisi Profesör Wendy Brown'un konuşmasıydı. Seminer, Cibali Kampüsü’ndeki Fener Salonu'nda tüm ilgilenenlere açık olarak düzenlendi.

Siyasal düşünce tarihi, siyaset teorisi, eleştirel ve kültürel teori üzerine çalışmalar yürüten Wendy Brown’un iktidar, kimlik, vatandaşlık ve öznellik üzerine çok önemli katkıları bulunmaktadır. Doktorasını 1983’te Princeton Üniversitesi’nde tamamlayan Brown, University of California, Santa Cruz ve Williams College’de görev aldıktan sonra Berkeley’de çalışmaya başlamıştır. Başlıca yapıtları arasında Manhood and Politics: A Feminist Reading in Political Theory (Rowman and Littlefield, 1988), States of Injury: Power and Freedom in Late Modernity (Princeton, 1995), Politics Out of History (Princeton, 2001), Janet Halley ile birlikte derlediği Left Legalism/Left Critique,   (Duke, 2002), Edgework: Critical Essays in Knowledge and Politics (Princeton, 2005), and Regulating Aversion: Tolerance in the Age of Identity and Empire (Princeton, 2006), Talal Asad, Judith Butler ve Saba Mahmood ile birlikte kaleme aldığı Is Critique Secular? (UC Press, 2009) and Walled States, Waning Sovereignty (Zone Books, 2010) bulunmaktadir. Yapıtları 15 dile çevrilmiş olan Brown’un çok sayıda makalesi de bulunmaktadır.

Kadir Has Üniversitesi'nde yapacağı konuşmanın başlığı ise "Sacrificial Citizenship: Neoliberal Austerity Politics"di.