Projeni Kap Gel Yarışması'nda İzmir Özel Fatih Fen Lisesi Birinci Oldu

Türkiye Bilişim Derneği, Fütüristler Derneği ve İstanbul Çevre Konseyi ile işbirliği yapan Kadir Has Üniversitesi, “Projeni Kap Gel” yarışmasının üçüncüsünü  “Doğa, Çevre ve Teknoloji” teması çerçevesinde gerçekleştirdi.

Yarışmada, İzmir Özel Fatih Fen Lisesi proje ekibi deniz yosunundan üretilen Yeni Nesil Yara bandı projesi ile birinci oldu. Yarışmada Ulus Musevi Lisesi ile Özel İtalyan Lisesi proje ekipleri ise mansiyon ödülü aldı.

“Projeni Kap Gel” yarışmasına çeşitli liselerden 50’yi aşkın proje başvuruda bulundu. Kadir Has Üniversitesi öğretim üyeleri ile Türkiye Bilişim Derneği, Fütüristler Derneği ve İstanbul Çevre Konseyi temsilcilerinden oluşan seçici kurul tarafından yapılan değerlendirme sonucunda 10 liseden 13 proje finalde yarışmaya hak kazandı.

En fazla 3 kişi ve proje danışmanı öğretmenden oluşan finalist proje ekipleri, yaratıcı çalışmalarını ve buluşlarını 2 gün boyunca Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü’nde oluşturulan fuar alanında sergiledi. Ekipler projelerini ikinci günün sonunda hazırladıkları posterlerle değerlendirme kuruluna sundu.

Projeler özgünlük, yaratıcılık, geliştirmeye açıklık, yararlılık, kullanılan malzemenin içeriği, poster ve öğrenci sunum performansı gibi kriterler göz önüne alınarak değerlendirildi.

“Projeni Kap Gel” yarışması ödül töreninde konuşan Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın yarışmanın Kadir Has Üniversitesi’nin önem verdiği projelerden biri olduğunun altını çizerek, “Bugünün mucitleri geleceğin yatırımcı, üretici ve çalışanları demek. Üniversiteler olarak bizim görevimiz de bu bireyleri en iyi şekilde yetiştirerek, yeteneklerini sergilemeleri ve geleceklerine doğru yön verebilmeleri için gerekli ortamı sağlamak. Kadir Has Üniversitesi olarak bu amaçla hayata geçirdiğimiz Projeni Kap Gel yarışmasına bu yüzden önem veriyoruz. Bu yıl üçüncü kez düzenlediğimiz yarışmayı önümüzdeki yıllarda da gerçekleştirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.