Fütürizm Okulu Bu Yıl da Kadir Has Üniversitesi’nde

Khas Yaşam Boyu Eğitim Merkezi ve Fütürizm Derneği işbirliği ile gerçekleştirilen Fütürizm Okulu, 2012-2013 eğitim-öğretim yılında eğitimlerine Kadir Has Üniversitesi çatısı altında devam edecek.

İş ve yaşam için olumlu gelecek tasarlamak anlamına gelen Fütürizm özellikle iş dünyası temsilcilerinin, yatırımcıların, akademisyenlerin ve gençlerin ilgisini çekiyor. Fütürizm Derneği işbirliği ile Kadir Has Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi bünyesinde kurulan Fütürizm Okulu da disiplinler arası bir yaklaşımla sunduğu, yenilikçi ve sürdürülebilir gelecek planlama odaklı eğitim programıyla yoğun ilgi görüyor.

Bugüne kadar iki dönem gerçekleştirilen ve 100’e yakın mezun veren program 2012-2013 eğitim-öğretim yılında da Kadir Has Üniversitesi’nde öğrenci kabul etmeye devam edecek. Bu doğrultuda Kadir Has Üniversitesi ve Fütürizm Derneği arasında yeni bir işbirliği protokolü imzalandı. Protokol imza töreni Kadir Has Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Mustafa Aydın ve Fütüristler Derneği Başkanı Murat Şahin’in katılımıyla gerçekleştirildi.

Törende konuşan Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın, günümüzde ancak küresel anlamda yaşanan hızlı değişime ayak uydurabilenlerin hayatta kalabildiğini vurgulayarak “Dünya hızla değişiyor ve bu değişimi takip etmek gerekiyor. Biz Kadir Has Üniversitesi olarak dünyanın bu gidişini öngörüp, önünde olmaya çalışıyoruz, diğer bir deyişle değişim dalgasının arkasından yüzmek yerine üzerinde sörf yapıyoruz” diye konuştu.

Değişim kabiliyetinin sadece kurumlar değil bireyler için de son derece önemli olduğunu belirten Prof. Dr. Aydın “Bu anlamda “fütüristik bir bakış açısına” hepimizin ihtiyacı var. Dünyanın gelişmiş ülkelerine baktığımızda geleceklerini fütüristik bakış açısıyla planladıklarını görüyoruz, bireyler de hayati kararlarını alırken bu öngörülü yaklaşımlara ihtiyaç duyar. Biz de Kadir Has Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi bünyesinde açtığımız Fütürizm Okulu sayesinde bu anlayışı yaygınlaştırmayı ve bu beceriyi kazandırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Toplam 14 hafta süren Fütürizm Okulu’nda işlenen konular arasında “Alternatif Gelecekler ve Senaryolar”, Stratejik Rekabet İçin Yeni Alanlar ve Koşullar”, “Yatırım Yapmak ve Kazanmak İçin Yeni Alanlar” bulunuyor. Fütüristler Derneği ile yapılan çalışmanın hedefi ‘olumlu gelecek tasarımı’ için, fütürizm kavramını öğretmek ve benimsetmek.

Programla ilgili detaylı bilgi için: http:// khas-yasam.khas.edu.tr

Kadir Has Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi

Feride Doğan / 0 212 533 65 32 (1219) / feride.dogan@khas.edu.tr