‘Gelecekte Okul’ Kavramı

Fütüristler Derneği katkılarıyla Özel Sezin Okulu ev sahipliğinde 3-4 Mayıs 2012 tarihlerinde gerçekleşen 4. Liselerarası Fütürist Senaryo Yarışması’nda, Khas Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın “Gelecekte Okul” başlıklı bir konuşma yaptı. Geleceği şekillendirmek için başkalarını beklemeyin, siz şekillendirin diyen Prof. Dr. Aydın, öğrencilerin saçmalama hakkı olduğunu ancak saçmalayarak ve icat çıkararak doğruyu bulabileceklerini söyledi.Eskiden sıklıkla tekrarlanan “icat çıkarma” cümlesinin günümüzde çok da bir şey ifade etmediğini söyleyen Prof. Dr. Aydın, gençlere icat çıkarın ve icattan korkmayın dedi. Gelecekte üniversitelerin şekil değiştirerek ağ üniversitelerin öneminin artacağını söyleyen rektöre göre, üniversiteler birey ve teknoloji odaklı olmak zorunda.