Selimpaşa Yerleşkesi’nde Belgesel Gösterimleri Devam Ediyor

Khas Meslek Yüksek Okulu Radyo Televizyon Bölümü, “Yaşlı Balıkçı ve Marmara Denizi” adlı bir belgesel film hazırladı. Trol, kirlilik ve deniz zeminini kaplayarak balıkların yaşam alanlarını yok eden ağlar gibi konuları Marmara Denizi’ni yıllardır tanıyan balıkçılar anlattı.

Film, trol avcılığı, küçük balık tüketiminin balık neslini yok etmesi, insan kaynaklı kirliliğe göz yummamak ve Marmara Denizi’nin geleceğiyle ilgili farkındalık yaratmayı amaçlıyor. Filmin gösterimi ise 9 Mayıs 2012’de, Kadir Has Üniversitesi Selimpaşa Kampüsü Prof. Dr. Erol Üçdal Konferans Salonu’nda gösterildi.

Hayali Arkadaş Gölge Oyunu

Marmara Bölgesi’nde yaşayanların hayatında önemli bir yeri olan balık, bilinçsiz balıkçılık yöntemleri ve denetimsizlik nedeniyle yok olmakla karşı karşıya. Yapılan çalışma; trol ve gırgırlarla balık avlama metotlarının balık neslinin tükenmek üzere olduğunu yeniden hatırlattı.

Üniversitenin Selimpaşa Kampüsü’nde düzenlenen bir başka belgesel film gösterimi de Khas Kısa Film Kulübü ve Halkla İlişkiler öğrencilerinin hazırladığı Hayali Arkadaş-Gölge Oyunu’ydu. Belgeselde “Gölge Oyunu” sahneleyen Balakin ailesinin bu işe nasıl başladığı, nasıl gönül verdiği, perde önünde ve perde arkasında yaşadıkları anlatılıyor. Hayali Arkadaş, 8 Mayıs 2012 Selimpaşa Kampusü Prof. Erol Üçdal Konferans Salonu’nda seyircilerle buluştu.