Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulamalarında Çağdaş Yaklaşımlar

Kadir Has Üniversitesi ortaöğretim kurumlarında rehberlik ve psikolojik danışmanlık görevi yürüten öğretmenler ile yurt içi üniversite danışmanlığı görevini yürüten öğretmenler ve yöneticiler için bir konferans düzenledi.

Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsünde gerçekleştirilen “Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulamalarında Çağdaş Yaklaşımlar” başlıklı konferansa Robert Lisesi, Alman Lisesi, İzmir Amerikan Koleji, Özel İzmir Tevfik Fikret Okulları, Ankara Gazi Anadolu Lisesi gibi İstanbul Ankara ve İzmir’in başarılı liselerinden 257 eğitimci, rehber öğretmen, yönetici ve yurt içi üniversite danışmanı katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın, “Modern eğitim sürecinin tamamlayıcı yanını oluşturan psikolojik danışma ve rehberlik hizmetleri öğrencinin yaşamında oynadığı rol nedeniyle de günümüzün en çok sorumluluk gerektiren eğitim alanlarından biri haline gelmiştir” dedi. Prof. Dr Mustafa Aydın, “Kadir Has Üniversitesi,  bu alanda çalışan tüm değerli öğretmenler ve yöneticiler için özellikle son üç yıldır farklı etkinlikler düzenlemekte, önceki yıllarda Prof.Dr. Mansur Beyazyürek, Prof.Dr. Üstün Dökmen, Prof.Dr. Doğan Cüceloğlu, gibi değerli isimlerin katılımları ile gerçekleşen seminerlerin ardından; bu yıl çalışmamızı biraz daha genişleterek çok değerli akademisyenlerin katılımları ile gün boyu sürecek konferans çalışmasına dönüştürdük. Bu yıl konuları ve konuşmacıları belirlerken özellikle siz değerli eğitimcilerin görüşleri doğrultusunda bir program hazırlamaya çalıştık” dedi.

Konferansta  Boğaziçi Üniversitesi’nden Doç. Dr. Deniz Albayrak Kaymak “Akran Rehberliği / Akran Desteği”, Marmara Üniversitesi’nden Yard. Doç.Dr. Oktay Aydın “Ortaöğretimde Öğrenci Kapasitesinin Gelişimi (Beyin ve Öğrenme Teknikleri), Boğaziçi Üniversitesi’nden Duygu Müderrisoğlu ise “Ortaöğretimde Mentörlük Uygulamaları/ Kariyer ve Yaşam Koçluğu” konulu seminerler verdi.