800 Kilometre Engelli Belgeselinin Galası Engelliler Haftası’nda Yapıldı

800 Kilometre Engelli filminin galası, 14 Mayıs 2012 tarihinde Kadir Has Üniversitesi’nde Engelliler Haftası’nda yapıldır. Film, fiziksel engelli iki arkadaşın bir motosiklet ve ona takılı yolcu sepeti ile İstanbul'dan Muğla'ya yaptıkları yolculuğu anlatıyor.

800 km Engelli filmi 2012 TRT Belgesel Ödülleri Ulusal Profesyonel Kategori’de Kültür ve Turizm Bakanlığı ödülünü aldı.

Murat Erün tarafından yönetilen ve kurgusu yapılan filmin yönetmen yardımcılığını fotoğraf sanatçısı Altan Bal, filmin özgün müziğini ise  Ezginin Günlüğü Müzik Grubu’ndan Cafer İşleyen yaptı. Filmin yapımcılığı Ayşe Özver tarafından gerçekleştirildi.

11. Alanya ve 5. Documentarist  Belgesel Film Festivalleri'nde gösterilecek olan filmin birçok ulusal ve uluslararası festivallere başvuruları sürüyor. Bunun yanında üniversitelerde film gösterim ve söyleşiler yapılması hedefleniyor.