Khas’lı Öğrencilerin Viyana Çıkartması

Bu sene Viyana’da 19. kez düzenlenen Willem C. Vis Uluslararası Tahkim Yarışması için uzun zamandır hazırlanan Khas Hukuk Fakültesi öğrencileri, Yale Üniversitesi ve Münih Üniversitesi’nin de aralarında bulunduğu birçok üniversiteyle karşı karşıya geldi. Khas’dan Ali Kağan Uçar, Cansu Korkmaz, Türkalp Seçkin, Şelen Kula ve Aylin Esra Eren'in yarıştığı ekibin koçu Devletler Özel Hukuku ABD Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ceyda Süral'dı. Kadir Has Üniversitesi’nin ilk defa katıldığı bu yarışmada öğrencilerimiz 288 ülkeden 3000’i aşkın öğrenci, avukat ve akademisyenle bir araya geldi. Öğrenciler yarışma sonrasında Viyana Büyükelçiliği’ne giderek, Büyükelçimiz Ayşe Sezgin’i ziyaret etti.

Willem C. Vis Uluslararası Tahkim Yarışması, her yıl 60’dan fazla ülkeden 250’den fazla hukuk fakültesinin katıldığı, geleceğin hukukçularına tahkim ve diğer alternatif uyuşmazlık çözüm metotları konusunda tecrübe kazandırmayı amaçlayan uluslararası bir yarışmadır. Yarışmanın organizasyonu Pace Üniversitesi, Londra Queen Mary Üniversitesi, Stockholm Üniversitesi, Viyana Üniversitesi ve tahkim ve uluslararası ticaret hukuku alanlarında dünyanın önde gelen kurumlarından olan Milletlerarası Ticaret Odası, Londra Uluslararası Tahkim Mahkemesi ve Birleşmiş Milletler Uluslararası Ticaret Hukuku Komisyonu tarafından yürütülmekte ve desteklenmektedir.