Hukuk Öğrencilerimiz AİHM ve Avrupa Konseyi’ni Ziyaret Etti

Khas Hukuk Fakültesi Human Rights Law dersini alan üçüncü sınıf öğrencileri, hocaları Yrd. Doç. Dr. Olgun Akbulut nezaretinde 02-05 Mayıs 2012 tarihleri arasında Fransa’nın Strasbourg kentinde bulunan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ve Avrupa Konseyi’ni ziyaret etti. Öğrenciler öncelikle Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi bünyesinde Türkiyeli ve İsviçreli hukukçularla AİHM’nin işleyişi ve geleceği üzerine eğitim seminerine katıldı.

Strasbourg gezisinin ikinci ayağı ise Avrupa Konseyi bünyesinde gerçekleştirildi. Öğrenciler burada da Avrupa Sosyal Şartı Uzmanları ile sosyal haklar, Şart’ın denetim mekanizması ve Türkiye’nin Avrupa Sosyal Şartı karşısındaki konumunu tartışma imkanı buldular. Konsey bünyesinde ayrıca Bakanlar Komitesi AİHM Kararlarının İnfazı Bürosu uzmanları ile AİHM’nin Türkiye ile ilgili vermiş olduğu kararların uygulanması üzerine eğitim seminerine de katıldılar.