Cibali Semti İçin 15 Bin TL

Kadir Has Üniversitesi’nin “Komşuluk Hakkı” Sosyal sorumluluk Projesi kapsamında düzenlendiği "İyiliğe Koşu Sosyal Sorumluluk Maratonu” Kadir Has Üniversitesi önünden Balat Hastanesi'ne kadar olan parkurda gerçekleştirildi. Ancak yarışta en hızlı koşup, bitiş çizgisine ilk önce varan değil en fazla bağışı toplayan şampiyon oldu.  300’den fazla kişi katıldığı maratonda 15 bin TL bağış toplandı.

“İyiliğe Koşu” Sosyal Sorumluluk Maratonu’ndan elde edilen gelir Cibali bölgesindeki sosyal sorumluluk projeleri için kullanılacak. Toplanan fon bölgede ihtiyacı olan ilköğretim okullarının, sivil toplum kuruluşlarının ve spor kulüplerinin kalkındırılması için harcanacak.

Komşunun Komşuda Hakkı Vardır”

Kadir Has Üniversitesi, kurucusu hayırsever işadamı merhum Kadir Has’ın yolundan yürüyerek kurumsal sosyal sorumluluk uygulamalarına ayrı bir önem veriyor. İçinden çıktığı topluma faydalı olma vizyonuyla çeşitli projeler hayata geçiren Kadir Has Üniversitesi, faaliyet gösterdiği Cibali bölgesinin kalkınmasına ise öncelik veriyor. 2010 yılından bu yana yürütülen Komşuluk Hakkı projesi Cibali semtindeki ilköğretim okullarının güzelleştirilmesi, öğrencilere yönelik beceri geliştirme programları, sanat eğitimleri, etüt çalışmaları ve spor kursları gibi projeler düzenlendi.