Vodafone’dan En Başarılı 8 Öğrenciye Staj İmkanı

Vodafone Türkiye’nin Kadir Has Üniversitesi işbirliğiyle hayata geçirdiği “Data, Everywhere!” Sertifika Programı’nın ilki, bilgisayar ve elektronik mühendisliği 3. ve 4. sınıf öğrencilerine yönelik 8 haftalık eğitim sürecinin ardından sona erdi.

Mobil iletişim teknolojileri ve mobil data uygulamaları konusunda 30 ülkeden gelen global bir bilgi birikimine sahip olan Vodafone, “Data, Everywhere!” Programı ile söz konusu birikimi kariyerini bu yönde çizmek isteyen gençler için erişilebilir kılmayı hedefliyor. Bu program ile bir yandan genç mühendislerin vizyonlarını genişleterek geleceğin trendlerine yön verecek inovasyonlara imza atmaları adına onlara destek sağlayan Vodafone, diğer yandan sektöre kazandırdığı nitelikli ve yaratıcı işgücü ile mobil iletişimin geleceğini yapılandırıyor.

Törende, sertifika programını tamamlayarak Vodafone’da staj yapma imkanı yakalayan 8 şanslı öğrenci de sonrasında performansları doğrultusunda, son sınıfta yarı zamanlı olarak çalışmaya devam edebilecekler. “Data, Everywhere!” Programı’na katılan öğrenciler de bu elemelere katılarak, Vodafone Türkiye’de uzun süreli bir kariyer fırsatının kapılarını aralamış oldular.

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel, sertifika töreninde yaptığı konuşmada Ülkemizin sürdürülebilir geleceği, ancak bilgiyi üreten ve yaygınlaştıran bir genç nesil ile mümkün olduğunu söyledi. Bu program ile gençlerimizin vizyonunu genişletirken, aynı zamanda yeni fikirler üretebilen ve ürettiklerini uygulayabilen bir neslin inşasına katkıda bulunduklarını, uzun vadede ise mobil iletişim endüstrisinde girişimci ve nitelikli bir iş gücünün istihdam edilmesine aracı olduklarını belirtti. Üniversite rektörü de dünyanın bir iletişim devrimi yaşadığını, Türkiye’nin de bu devrimi hızla yakaladığını. Işaret ederek, “Artık dataya, bilgiye ulaşmak çok kolay ancak asıl önemli olan elimizdeki bu bilgiyi nasıl kullandığımız bu bilgiyle ne yaptığımız. Bunu akıllı, yaratıcı bir biçimde kullananlar fark yaratıyor. Bu bağlamda Data Everywhere programı da öğrencilerimize kazandırdığı bilgi ve becerilerle onların geleceğinde fark yaratacak.” dedi.

Khas Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın ise, “Vodafone Red Academy ile başlattığımız Data Everywhere projesi bizim için çok önemli bir girişimdi. Kadir Has Üniversitesi olarak üniversite-sektör işbirliğine büyük önem veriyoruz. Vodafone bu kapsamda işbirliği yaptığımız ilk kurum değil ancak bizim için cesaret verici, iyi bir örnek niteliği taşıyor. Bizi de daha ileriye taşıyacak bu işbirliğinin gelişerek sürmesini temenni ediyoruz. Data Everywhere programı öğrencilerimiz için çok değerli, çok başarılı bir girişim oldu. 74 öğrenciyle 24 Şubat’ta başladığımız programa katılan öğrenci sayısı 83’e ulaştı. Öğrencilerimizin başarı oranı ise yüzde 86 oldu; bu çok önemli bir başarı, gösterdikleri ilgi için eğitmenlerine de teşekkür ediyorum. Bu öğrencilerimiz arasından 8’i Discover Genç Yetenek programı adayları arasına seçildi bu da bizim için çok sevindirici. Teknoloji ve bilişimdeki değişim, hayatlarımızı da değiştiriyor. Artık dataya, bilgiye ulaşmak çok kolay ancak asıl önemli olan elimizdeki bu bilgiyi nasıl kullandığımız bu bilgiyle ne yaptığımız. Bunu akıllı, yaratıcı bir biçimde kullananlar fark yaratıyor" dedi.