Açık Veri Platformu İçin Araştırma Sempozyumu

Khas Sanat ve Tasarım Fakültesi'nin ev sahipliğini yaptığı Açık Veri Platformu İçin Araştırma Sempozyumu, 4-5 Mayıs 2012 tarihlerinde Kadir Has Üniversitesi, Cibali Salonu’nda gerçekleşti.

Sempozyum Hakkında:

Asli yaşam alanımız olan şehirleri merkezine alarak sehre dair her türlü verinin açık ve erişilebilir olmasını öneren açıklık kültürünü yaymayı hedefleyen bir amberPlatform projesidir. amberPlatform bilginin en küçük ve temel elemanı olan, bilgiyi üzerine inşa ettiğimiz verinin açık ve erişilebilir olmasını doğru ve açık bilginin ön koşulu olarak görüyor. Açık Veri Açık Şehir projesinin ana elemanı açıklık kültürünü projenin merkezine yerleştiren Açık Veri Portalı. Bu sempozyum söz konusu portalın oluşturulmasına yönelik kuramsal ve pratik bir çalışma olarak tasarlanmıstır.

Açık Veri Açık Sehir Atölyeler/Workshops için Kayıt/registration:

cigdem@amberplatform.org